Microsoft România va furniza softuri şi servicii pe bază de abonament

Microsoft România intenţionează să lanseze în perioada următoare un sistem de livrare de soft şi servicii pe bază de abonament şi să încheie noi categorii de parteneriate, a declarat, vineri, directorul general al companiei, Silviu Hotăran.

3 afișări
Imaginea articolului Microsoft România va furniza softuri şi servicii pe bază de abonament

Microsoft România va furniza softuri şi servicii pe bază de abonament

"Obiectivul nostru este să experimentăm noi tehnologii pe piaţa românească şi avem în plan să lansăm un soft livrat pe bază de subscripţie împreună cu un pachet de servicii", a afirmat Hotăran la o conferinţă de presă.

Grupul american a anunţat, la începutul lunii, că va lansa, în următoarele luni, servicii de aplicaţii informatice prin intermediul Internetului, destinate companiilor mari, care vor fi furnizate pe bază de abonament lunar, în loc de plata licenţelor.

Hotăran a arătat că pachetul "Family Education PC", un concept nou lansat de companie pe piaţa românească, a înregistrat vânzări foarte bune pentru gama medie şi superioară, potrivit primelor evaluări. Pachetul este compus dintr-un sistem hardware şi un soft, prin care se asigură educaţia întregii familii.

Printre ultimele produse furnizate de companie se numără şi conceptul de acces la suita Office, pe baza cartelelor preplătite.

"Piaţa românească se află la un moment de explozie, în ciuda situaţiei din sectorul public, care sper să se deblocheze în curând", a afirmat Hotăran.

Potrivit acestuia, Microsoft România a înregistrat în anul fiscal încheiat la 30 iunie o creştere de 53%, avansul fiind unul dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est. Regiunea a avut cea mai mare rată de creştere la nivel global în intervalul menţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici