Microsoft trebuie să modifice Word sau să oprească vânzarea programului

Justiţia americană a cerut Microsoft să modifice programul Word sau să înceteze vânzarea acestuia până în luna ianuarie, după ce grupul IT a pierdut un proces privind încălcarea patentelor unei companii canadiene, transmite Bloomberg.

33 afișări
Imaginea articolului Microsoft trebuie să modifice Word sau să oprească vânzarea programului

Microsoft trebuie să modifice Word sau să oprească vânzarea programului

Microsoft poate opera modificări până la 11 ianuarie, potrivit deciziei unei curţi de apel din Washington. Programul Word face parte din pachetul Office al Microsoft, folosit de aproximativ 500 de milioane de persoane.

Grupul american testează, în prezent, Office 2010 şi va lansa versiunea finală în prima jumătate a anului. Divizia Microsoft responsabilă pentru comercializarea Word are cele mai mari încasări din cadrul grupului, respectiv de 18,9 miliarde de dolari la finele anului fiscal încheiat la 30 iunie 2009.

Microsoft a anunţat că lucrează la implementarea deciziei, iar copii conforme ale Word 2007 şi Office 2007 vor fi disponibile pentru vânzare în SUA la 11 ianuarie. Totodată, versiunile beta, aflate în testare, ale Word 2010 şi Office 2010 nu conţin tehnologia vizată de decizia justiţiei.

Compania I4i LP din Toronto, Canada, a acuzat Microsoft de folosirea, în construcţia Word, a unei tehnologii care îi aparţine. Aceasta contribuie la codarea datelor pentru schimbul de informaţii cu alte programe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici