Microsoft va lansa Windows 7 în Europa fără Internet Explorer

Producătorul american de software Microsoft a anuţat că sistemul de operare Windows 7, care va fi lansat în octombrie, va fi disponibil pentru Europa fără browserul Internet Explorer, pentru a se evita încălcarea legislaţiei europene în domeniul concurenţei, potrivit Financial Times.

59 afișări
Imaginea articolului Microsoft va lansa Windows 7 în Europa fără Internet Explorer

Microsoft va lansa Windows 7 în Europa fără Internet Explorer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura are ca scop înlăturarea incertitudinilor legate de lansarea sistemului de operare în Europa şi evitarea riscului de a fi penalizat, se arată într-un comunicat al producătorului de software.

Anunţul Microsoft vine în contextul în care Comisia Europeană (CE) se pregăteşte să forţeze compania să includă în sistemele de operare alte browsere în afara de Internet Explorer pentru a da, astfel, utilizatorilor de computere o libertate mai mare de alegere. O posibilă acţiune a autorităţilor europene împotriva Microsoft ar putea fi iniţiată spre sfârşitul acestei veri.

"În loc să prezinte mai multe opţiuni de alegere, Microsoft se pare că a preferat să ofere mai puţin", a declarat un oficial european.

CE a amendat Microsoft cu peste două miliarde de dolari în ultimii cinci ani pentru nerespectarea, printre altele, a legislaţiei concurenţei şi pentru că nu s-a conformat deciziilor deja impuse. Autorităţile comunitare au încercat în 2004 să oblige Microsoft să livreze o versiune de Windows fără Media Player.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici