Microsoft va renunţa treptat la telefoanele Kin, lansate în aprilie

Microsoft a anunţat că va renunţa treptat la comercializarea telefoanelor Kin, lansate în aprilie şi destinate în special tinerilor pentru accesarea reţelelor de socializare online.

27 afișări
Imaginea articolului Microsoft va renunţa treptat la telefoanele Kin, lansate în aprilie

Microsoft va renunţa treptat la telefoanele Kin, lansate în aprilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Microsoft a luat decizia de a se concentra pe lansarea sistemului de operare Windows Phone 7 şi nu va livra Kin în Europa în această toamnă, aşa cum s-a prevăzut. Vom continua să lucrăm în SUA cu operatorul Verizon Wireless pentru vânzarea telefoanelor actuale", se arată într-un comunicat al companiei.

Telefonul, cu funcţii inferioare multor aparate multifuncţionale, a primit de cele mai multe ori recenzii nefavorabile.

Kin, produs de grupul japonez Sharp, a fost pus în vânzare în două versiuni, ambele au ecran tactil şi tastatură culisantă. Aparatele facilitează, în special, accesarea paginilor Facebook, Twitter şi MySpace, schimbul online de poze, texte şi alt conţinut media.

Lansarea Kin nu a avut sens încă de la început, aparatul concurând cu telefoanele bazate pe Windows Phone 7, a declarat Matt Rosoff, analist al organizaţiei Directions On Microsoft.

"Chiar şi echipa Kin a fost suprinsă de decizia Microsoft", a spus el, apreciind că telefonul reprezintă un eşec comercial.

Microsoft a lansat telefonul Kin pentru a ţine pasul cu Google, care şi-a făcut intrarea pe piaţa telefoanelor inteligente în ianuarie, cu Nexus One. Google a lansat un aparat sub brand propriu pentru a-şi îmbunătăţi concurenţa în faţa Apple, producătorul iPhone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici