Microsoft Windows 7 se va vinde de 3-4 ori mai bine decât Vista în România

Sistemul de operare Windows 7, produs de Microsoft şi care va fi lansat pe piaţă pe 22 octombrie, se va vinde de 3-4 ori mai bine în România decât varianta Vista, a declarat, marţi, directorul general al Microsoft România, Călin Tatomir.

48 afișări
Imaginea articolului Microsoft Windows 7 se va vinde de 3-4 ori mai bine decât Vista în România

Microsoft Windows 7 se va vinde de 3-4 ori mai bine decât Vista în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În România, sistemul de operare care domină piaţa, cu o cotă în jur de 50% este XP. Windows 7 se va vinde de 3-4 ori mai bine decât Vista şi va acoperi 70-80% din piaţă. Rata de adopţie este de extrem de rapidă", a declarat Tatomir, într-o conferinţă de presă.

Pentru anul fiscal, care se va încheia pe 3 iunie, Microsoft România estimează o scădere de 10-15% a cifrei de afaceri.

"Scăderea se datorează atât faptului că în primele trei luni (ale anului caledaristic - n.r.) nu a fost stabilit buget, dar şi că rata de schimb leu-dolar (din bugetul Microsoft România -n.r.) a fost stabilit în iunie 2008, şi de atunci a variat. Dacă am lua în calcul această variaţie, este posibil să vedem o creştere", a spus directorul general al Microsoft România.

Versiunea în limba română a sistemului de operare Windows 7 va fi lansat pe 31 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici