Microsoft: Yahoo va accepta repede oferta de preluare

Microsoft consideră că oferta avansată pentru preluarea Yahoo va fi acceptată repede de acţionarii şi consiliul companiei de servicii pe Internet, iar producătorul american de software ar putea apela, în premieră, la un împrumut pentru a finanţa o parte din valoarea tranzacţiei.

2 afișări
Imaginea articolului Microsoft: Yahoo va accepta repede oferta de preluare

Microsoft: Yahoo va accepta repede oferta de preluare

Microsoft a anunţat că oferta de preluare pe care a înaintat-o a fost evaluată astfel încât Yahoo să o poată accepta cu uşurinţă.

"Credem că este o ofertă generoasă", a declarat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, în cadrul unei prezentări pentru investitori.

Pe de altă parte, producătorul american ar putea să se împrumute, pentru prima dată în istoria sa, pentru a finanţa o parte din valoarea ofertei avansată pentru Yahoo.

"Dacă analizăm componenta în numerar, aceasta va depăşi 20 de miliarde de dolari. Am putea să finanţăm cea mai mare parte din lichidităţile noastre, dar este probabil că vom împrumuta pentru prima dată", a afirmat directorul financiar al Microsoft, Chris Liddell.

Cel mai mare producător mondial de software a avansat, săptămâna trecută, o ofertă de preluare în valoare de 31 de dolari pe o acţiune Yahoo, care ar evalua compania la 44,6 miliarde de dolari.

Totuşi, surse apropiate Yahoo au declarat că firma de servicii pe Internet consideră că oferta subevaluează compania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici