Mihai Precup: Guvernul şi-a asumat să listeze încă 3 companii până în 2026, prin PNRR

Mihai Precup, secretar de stat la cancelaria premierului spune, vineri, în cadrul conferinţe ZF Piaţa de Capital 2023, că Guvernul României şi-a asumat să listeze încă trei companii până în 2026, prin PNRR.

236 afișări
Imaginea articolului Mihai Precup: Guvernul şi-a asumat să listeze încă 3 companii până în 2026, prin PNRR

Mihai Precup: Guvernul şi-a asumat să listeze încă 3 companii până în 2026, prin PNRR

„Listarea Hidroelectrica a fost un proiect de ţară pe care am reuşit să-l ducem împreună cu toţii la capăt şi să facem cea mai mare listare din istoria Europei de Est. Este un semn de încredere pe care investitorii l-au arătat faţă de piaţa de capital”, a explicat Mihai Precup, secretar de stat la cancelaria prim-ministrului, în cadrul conferinţei ZF Piaţa de Capital 2023.

El afirmă că sunt 216 companii de stat, din care 9% sunt listate astăzi pe BVB.

„Acestea generează 7% din PIB-ul României. Companiile listate respectă cele mai înalte standarde de performanţă corporativă. Guvernul României şi-a asumat să listeze încă 3 companii până în 2026, prin PNRR. Este un exerciţiu pe care trebuie să-l facem cu OECD pentru a identifica cele 3 companii. Statul a jucat un rol important în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei de capital prin listările de titluri de stat. Din iulie 2021 până în decembrie 2022 statul a reuşit să ridice 15 adune de lei. Cred că sistemul de impozitare a câştigurilor de pe piaţa de capital a fost unul foarte avantajos, 1% pentru deţineri peste 3 ani, 3% pentru deţineri sub un an. Ne aflăm pe o scenă competitivă la nivel european”, încheie Precup.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici