Mii de şefi de companii din Grecia vor să se angajeze în străinătate

Mii de directori de companii private din Grecia vor să se angajeze în străinătate, iar tendinţa a devenit atât de mare încât afectează chiar capitalul uman de care ţara are nevoie pentru a ieşi din criza economică, relatează Kathimerini.

271 afișări
Imaginea articolului Mii de şefi de companii din Grecia vor să se angajeze în străinătate

Mii de şefi de companii din Grecia vor să se angajeze în străinătate (Imagine: HEPTA)

Peste 5.000 de directori executivi, operaţionali şi financiari caută soluţii de angajare în alte ţări, potrivit numărului de CV-uri depuse la companiile internaţionale de recrutare din Atena.

Tendinţa s-a accentuat la un nivel îngrijorător de la începutul lunii decembrie, când a apărut posibilitatea alegerilor generale anticipate, a explicat directorul general la Korn Ferry Group în Grecia, Katerina Diamantopoulou. Ea a declarat publicaţiei elene că primeşte zilnic zeci de CV-uri de la directori de companii.

Diamantopoulou a adăugat că sunt chiar şi directori bine plătiţi din Grecia care caută oportunităţi de angajare în străinătate, iar în timpul interviurilor îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu evoluţia economiei.

ManpowerGroup a dat un semnal asemănător, în privinţa directorilor tineri de companii.

"Directorii tineri, care sunt deseori mai interesaţi să îşi asume provocări şi incertitudini, au o capacitate mai mare de adaptare şi aşteptări mai reduse în privinţa salariilor, produc schimbări în categoria directorilor de rang înalt", a declarat Venetia Kousia, preşedinte la ManpowerGroup.

Ea a adăugat că a avut loc o orientare către ţările din Golful Persic, care au atras interesul multor directori eleni datorită distanţei scurte faţă de Grecia comparativ cu alte state emergente şi a cererii mari pentru personal de conducere.

Potrivit unui raport recent al Endeavor Greece, sponsorizat de Stavros Niarchos Foundation, peste 200.000 de greci, majoritatea cu vârste de sub 35 de ani, au plecat din Grecia de la declanşarea crizei şi lucrează în străinătate. În majoritatea cazurilor aceştia sunt profesionişti cu pregătire înaltă, iar 71% au mers să muncească în Uniunea Europeană, în principal în Germania şi Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici