Miliardarul George Soros a vândut în primul trimestru acţiuni Apple şi a cumpărat titluri Google

Fondul de investiţii al miliardarului american George Soros şi-a redus în primul trimestru de aproape şase ori participaţia deţinută la Apple, în timp ce a cumpărat titluri la rivalul Google.

1209 afișări
Imaginea articolului Miliardarul George Soros a vândut în primul trimestru acţiuni Apple şi a cumpărat titluri Google

Miliardarul George Soros a vândut în primul trimestru acţiuni Apple şi a cumpărat titluri Google (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Soros Fund Management ş-a redus în primele trei luni pachetul de acţiuni Apple de la 157.176 la 26.800, titluri în valoare de 11,9 milioane de dolari la sfârşitul lunii martie, potrivit unui document transmis de fond bursei din Statele Unite, potrivit Bloomberg.

Cotaţia Apple a pierdut 17% în intervalul ianuarie-martie, în timp ce piaţa de capital americană a urcat cu 10%, ca urmare a semnalelor privind încetinirea vânzărilor iPhone.

Fondul lui Soros a cumpărat în această perioadă acţiuni Google, iar participaţia în compania care deţine cel mai utilizat motor de căutare online şi sistemul de operare Android a crescut de peste două ori, de la 148.531 titluri la 337.271 titluri, cu o valoare de 267,9 milioane de dolari la sfârşitul lunii martie.

Documente transmise bursei din SUA au arătat că şi alte fonduri importante de investiţii au procedat similar. Dintre acestea, Appaloosa (condus de David Tepper) şi Tiger Management (administrat de Julian Robertson), au vândut acţiuni Apple, în timp ce Greenlight Capital (David Einhorn) a vândut titluri Apple şi a cumpărat Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici