Ministerul Agriculturii răspunde acuzaţiilor: Grâul exportat în Egipt are un procent de infestare de 1000 de ori sub limita admisă

Ministerul Agriculturii apreciază că grâul românesc exportat în Egipt respectă toate condiţiile de calitate, nivelul de infestare cu ciuperca fitoparazită „cornul secarei” fiind sub 0,05%, de 1000 de ori sub limita admisă, răspunzând astfel acuzaţiilor importatorului.

1599 afișări
Imaginea articolului Ministerul Agriculturii răspunde acuzaţiilor: Grâul exportat în Egipt are un procent de infestare de 1000 de ori sub limita admisă

Ministerul Agriculturii: Grâul exportat are un procent de infestare de 1000 de ori sub limita admisă (Imagine: Mircea Gherase/ Arhiva Mediafax Foto)

Instituţia acuză practicile importatorului egiptean, care „nu au în vedere calitatea grâului, cât intenţia de a mări presiunea asupra preţului mărfii deja contractate, grâul românesc îndeplinind condiţiile de calitate solicitate pe piaţa cerealelor”.

Importatorul egiptean a refuzat 63.000 tone de grâu de la traderul român de cereale Mihai Anghel, fiindcă produsul ar avea un nivel ridicat de infestare cu o ciupercă fitoparazită.

Potrivit Ziarului Financiar, antreprenorul Mihai Anghel este cel mai mare exportator român din agrobusiness, care deţine atât grupul Cerealcom Dolj, al cărui principal domeniu de activitate este comercializarea cerealelor, cât şi Domeniul Coroanei Segarcea. Cerealcom Dolj a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de peste 762 mil. lei, înregistrând un profit de 3 mil. lei şi are circa 300 angajaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici