Ministerul Agriculturii vrea să subvenţioneze creşterile de preţ la motorină

Ministrul Agriculturii Valeriu Tabără a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce ar putea suporta creşterile de preţ din ultima perioadă la motorina folosită în agricultură, dacă va fi obţinut avizul Comisiei Europene.

53 afișări
Imaginea articolului Ministerul Agriculturii vrea să subvenţioneze creşterile de preţ la motorină

Ministrul Agriculturii Valeriu Tabără (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Statul suportă o parte din acciza la motorină, însă ministrul Tabără crede că agricultorii au nevoie de un sprijin suplimentar.

"Plusul de creştere la combustibili este de 30-35%. Noi vrem să acoperim aceste creşteri de preţ, dar orice modificare trebuie notificată la Comisia Europeană", a spus Tabără.

Ministrul a arătat că majorarea preţurilor la combustibili este un factor important al creşterii preţurilor în agricultură.

"Noi n-am produs încă nimic la actualul cost al motorinei. Abia acum ne punem problema", a afirmat ministrul.

El a vorbit şi de calculele care se fac în minister privind viitoarea rectificare bugetară, reprezentanţii instituţiei sperând să obţină bani în plus.

"Ne gândim foarte mult şi la un pachet de sprijin pentru irigaţii, unde să asigurăm măcar plata energiei", a încheiat ministrul.

De la începutul anului, companiile petroliere au scumpit carburanţii de şase ori, iar preţurile au urcat cu 3-4%. Carburanţii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, după ce în 2009 preţul a avansat cu 13%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici