Ministerul de Finanţe a atras, luni, 815 milioane de lei de la bănci

Finanţele au atras, luni, de la bănci, 815 milioane de lei, la o dobândă de 4,32% pe an şi cu scadenţa în 2031, a anunţat Ministerul Finanţelor într-un comunicat.

673 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Finanţe a atras, luni, 815 milioane de lei de la bănci

Ministerul de Finanţe a atras, luni, 815 milioane de lei de la bănci

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de titluri scadentă în septembrie 2031 şi s-a împrumutat cu 115 milioane de lei peste nivelul de 700 milioane de lei programat, la o dobândă anuală de 4,32%.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de un miliard de lei, din care ofertele competitive au totalizat 884 milioane de lei, iar cele necompetitive 121 milioane de lei.

Rata cuponului a fost de 3,65%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 4,35%.

Din valoarea nominală adjudecată de 815,3 milioane de lei, suma oferită de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 694 milioane de lei, iar ofertele necompetitive au fost de 121,3 milioane de lei.

Pentru luna martie, Ministerul de Finanţe a programat licitaţii pe piaţa internă în volum de 5 mld. lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici