Ministerul Economiei anunţă că s-a încheiat tranzacţia de la Şantierul Naval Mangalia. Olandezii vor prelua conducerea

Ministerul Economiei devine acţionar majoritar, cu 51% din acţiuni, la Şantierul Naval 2 Mai Mangalia, în timp ce partenerul olandez Damen, care va deţine 49% din acţiuni, va prelua controlul operaţional, anunţă luni un comunicat al Ministerului Economiei.

340 afișări
Imaginea articolului Ministerul Economiei anunţă că s-a încheiat tranzacţia de la Şantierul Naval Mangalia. Olandezii vor prelua conducerea

Ministerul Economiei anunţă că s-a încheiat tranzacţia de la Şantierul Naval Mangalia. Olandezii vor prelua conducerea

„Tranzacţia referitoare la Şantierul DMHI Mangalia a fost finalizată. În urma acestei proceduri, Ministerul Economiei, prin Şantierul Naval 2 Mai Mangalia SA, devine acţionar majoritar cu 51% din acţiuni, în timp ce partenerul olandez, Damen Shipyards Group, va deţine 49% din acţiuni. Cu experienţă în construcţia de nave şi în managementul şantierelor navale, dovedită inclusiv în România, la Galaţi, Damen va prelua controlul operaţional. Experienţa şi managementul olandez vor contribui la stabilizarea şantierului, fiind aşteptată o recuperare durabilă şi eficientă a activităţii, iar în calitate de actionar majoritar, statul român va monitoriza evoluţia în Şantierul Naval, pentru a se asigura în legătură cu revitalizarea obiectivului industrial”, spune Ministerul Economiei.

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă a declarat că acum, după finalizarea tranzacţiei, sunt motive de optimism în şantier şi în rândul comunităţii locale, care s-a aflat o perioadă îndelungată de timp într-o situaţie dificilă. „Sunt bucuros să pot anunţa finalizarea tranzacţiei pachetului de acţiuni la Şantierul din Mangalia, la exact 4 luni de când am anunţat public că împreună cu echipa din minister am rezolvat o situaţie de blocaj care dura de prea mult timp. Acum avem motive de optimism în ceea ce priveşte viitorul şantierului şi revitalizarea acestuia. Am încredere că partenerul olandez va contribui la relansarea activităţii în şantier şi la dezvoltarea acestuia”, a declarat Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei.

„Este pentru prima dată când statul român redevine actionar majoritar la un obiectiv privatizat. Şantierul Naval este un obiectiv strategic, iar controlul statului român este o reuşită majoră”, a adăugat ministrul.

Şantierul naval Daewoo din Mangalia a fost înfiinţat în 1997 ca un joint-venture între Daewoo şi Şantierul Naval 2 Mai Mangalia. Statul român a negociat preluarea a 51% din acţiunile societăţii, urmând ca Damen Shypyards Group să asigure managementul companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici