Ministerul Economiei lansează o nouă ediţie a programului Femeia Antreprenor

Ministrul Eeconomiei, Antreprenoriatului şi Turismului lansează o nouă ediţie a programului Femeia Antreprenor. Procedura de implementare se află în consultare publică.

120 afișări
Imaginea articolului Ministerul Economiei lansează o nouă ediţie a programului Femeia Antreprenor

Ministerul Economiei lansează o nouă ediţie a programului Femeia Antreprenor

„De mărţişor, MEAT aduce veşti bune despre „Femeia Antreprenor”! Mai exact, instituţia noastră pregăteşte o nouă ediţie a programului care încurajează doamnele să îşi creeze propriile destine în lumea afacerilor, prin acordarea de finanţări nerambursabile, de la bugetul de stat. Primul pas a fost îndeplinit: procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis se află în consultare publică”, au anunţat reprezentanţii ministerului.

La fel ca în cazul ediţiei precedente, vor fi oferite granturi în valoare maximă de 200.000 lei/IMM. Această sumă poate acoperi cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse de către doamnele antreprenor.

Potrivit MEAT, finanţarea se referă, printre altele, la achiziţionarea de echipamente tehnologice, fiind asimilate, în acest caz, şi activele corporale pentru spaţii de joacă, săli de sport, fitness şi altele, precum şi echipamentele pentru economisirea energiei şi utilizarea resurselor regenerabile. Pot fi realizate investiţii şi în spaţii de lucru, mijloace de transport, mobilier şi aparatură, site-uri web şi promovare, inclusiv investiţii pentru cursuri de dezvoltare antreprenorială.

Care este noutatea acestei ediţii

Programul are şi o serie de noutăţi în comparaţie cu ediţia precedentă.

„Mai mult, ediţia din acest an a programului Femeia Antreprenor aduce noutăţi: actualizarea criteriilor privind evaluarea cererilor de finanţare. Proiectele câştigătoare vor fi selectate în funcţie de punctajul obţinut, în ordine descrescătoare, pe baza grilei stabilite prin procedură. Măsura devine, astfel, complementară Start-Up Nation, program cu tradiţie, care se axează pe susţinerea companiilor aflate la început de drum.”, au precizat cei de la MEAT.

Pentru anul 2024, MEAT estimează un număr de 1.000 de beneficiare, bugetul aprobat fiind de 200 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici