Ministerul Energiei a autorizat lucrările pentru punerea în producţie a gazelor din perimetrul Midia

Ministerul Energiei a emis actul de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offshore necesare pentru punerea în producţie a gazelor naturale din perimetrul XV Midia, operat de compania Black Sea Oil & Gas, informează instituţia.

490 afișări
Imaginea articolului Ministerul Energiei a autorizat lucrările pentru punerea în producţie a gazelor din perimetrul Midia

Ministerul Energiei a autorizat lucrările pentru punerea în producţie a gazelor din perimetrul Midia

Actul de autorizare permite începerea construirii infrastructurii offshore a Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia.

”Acest act de autorizare este extrem de important, nu doar pentru titularul proiectului, ci şi pentru sectorul energetic românesc în ansamblul său. Actul este o premieră în industria petroliera offshore a României după 1989. Subiectul rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră a fost îndelung discutat şi proiectat că o oportunitate a României de a contribui la securitatea energetică a Europei şi de a deveni un hub regional. Acest act face trecerea de la toate aceste dezbateri la acţiune efectivă şi este şi un semn de încredere că putem, împreună cu companiile care au investit în explorare în Marea Neagră, să valorificăm resursele energetice de care dispunem”, a declarat Ministrul Energiei, Anton Anton.

Black Sea Oil & Gas SRL, deţinută de The Carlyle Group, este o companie independentă de petrol şi gaze cu sediul în România care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale. Concesiunile offshore ale companiei însumează 4.200 km pătraţi.

După apariţia legii offshore compania a anunţat că va lua o decizie privind continuarea investiţiilor în legătură cu dezvoltarea proiectului Midia în acest an.

Ultterior, Black Sea Oil & Gas SRL împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL şi Gas Plus International B.V. au acordat firmei GSP Offshore SRL contractul de antrepriză generală pentru proiectul Midia, iar cu Engie aa încheiat cordul de vânzare, pentru livrarea de gaze naturale din Proiectul Midia.

Şi OMV a amânat luarea unei decizii privind investiţia în proiectul de explorare din Marea Neagră pentru anul viitor, din cauza aceleiaşi legi offshore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici