Ministerul Finanţelor a primit a doua tranşă de bani din PNRR

Ministerul Finanţelor anunţă că a primit a doua tranşă de bani din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi ajunge astfel la un grad de încasare de 14% din totalul alocat.

441 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor a primit a doua tranşă de bani din PNRR

Ministerul Finanţelor a încasat joi 173 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 150.000 de case de marcat la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

"Adăugând şi prima tranşă încasată în urmă cu două săptămâni, cea de 82 de milioane de lei, ajungem, astăzi, să avem aproape 14% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR. Vreau să îi felicit şi pe colegii de la Ministerul Muncii care au încasat, alături de noi, şi prima şi a doua oară şi sperăm că în curând să fim tot mai mulţi cu veşti bune despre tragerile din acest plan ambiţios şi necesar pentru România", a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Prin conectarea celor 150 de mii de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achiziţia şi punerea în funcţiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).

Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziţiei aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), este de peste 334 mililoane lei.

Următoarea tranşă, în valoare de 105 milioane de euro, va fi încasată la începutul anului viitor şi este condiţionată de conectarea la ANAF, până la sfârşitul anului 2022, a unui număr de minim 600.000 de case de marcat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici