Ministerul Finanţelor: Reducerea TVA la pâine ţine de o decizie politică şi de o discuţie cu FMI

Reducerea TVA la pâine ţine de o decizie politică şi de o discuţie cu reprezentanţii FMI pentru a agrea măsura, a declarat joi Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

291 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor: Reducerea TVA la pâine ţine de o decizie politică şi de o discuţie cu FMI

Ministerul Finanţelor: Reducerea TVA la pâine ţine de o decizie politică şi de o discuţie cu FMI (Imagine: Shutterstock)

"Decizia este de a se introduce această cotă redusă la TVA la pâine. În cursul acestei luni, după discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional, se va lua decizia de a introduce această cotă redusă de TVA la pâine", a spus secretarul de stat.

Întrebat dacă s-au găsit sumele necesare cerute de FMI pentru a compensa reducerea de TVA la pâine, Manolescu a afirmat că "sunt discuţii", iar o parte din fonduri vor proveni din "creşterea conformării" (la plată - n.r.) şi dintr-o colectare mai bună a taxelor.

El ar afirmat că "ideal" ar fi să fie promovată o ordonanţă de Guvern prin care să fie modificat Codul Fiscal.

"Ţine până la urmă de o decizie politică şi de o discuţie cu Fondul Monetar Internaţional pentru a agrea acest lucru. Doar textele sunt pregătite, iar din punct de vedere tehnic condiţiile sunt îndeplinite. Rămâne doar să fie luată decizia", a mai spus Manolescu.

Premierul Victor Ponta a declarat la jumătatea lunii mai că pentru proiectul de reducere a TVA la pâine va trebui să se aloce 250 de milioane de lei, Fondul Monetar Internaţional transmiţând Guvernului să aloce aceşti bani din altă parte şi să nu meargă doar pe ideea că îi va recupera din evaziunea fiscală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici