Ministerul Transporturilor va lista la BVB nouă companii din portofoliu - surse

Ministerul Transporturilor a început procedurile pentru listarea pe piaţa de capital a nouă companii, printre care Metrorex şi societăţle care administrează aeroporturile Otopeni, Băneasa, Mihail Kogălniceanu, selectând deja casa de avocatură Boştină şi Asociaţii pentru consultanţa juridică.

2 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor va lista la BVB nouă companii din portofoliu - surse

Ministerul Transporturilor va lista la Bursa de Valori nouă companii din portofoliu - surse

"Vor fi listate aeroporturile din Otopeni şi Băneasa, Aeroportul Mihail Kogălniceanu, Metrorex, Societatea de Administrare Active Feroviare SAAF, Aeroportul Timişoara, Administraţia Canalelor Navigabile, Administraţia Porturilor Dunării Maritime şi Administraţia Porturilor Dunării Fluviabile", au declarat, marţi, surse din Ministerul Transporturilor.

Companiile se regăsesc pe lista iniţială de firme de la care Fondul Proprietatea primea diferite pachete de acţiuni, în cazul celor nouă societăţi fiind vorba de participaţii reprezentând 20% din capitalul social.

Cu toate acestea, proiectul de ordonanţă privind modificarea legislaţiei aferente Fondului Proprietatea prevedea eliminarea din portofoliu a participaţiilor deţinute de Fond la Metrorex şi Societatea de Administrare Active Feroviare "SAAF" SA.

Ministerul Transporturilor deţine la toate companiile pachete de acţiuni reprezentând câte 80% din capitalul social.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici