Ministerul Transporturilor va urgenta atribuirea contractelor de achiziţii pentru infrastructură

Ordinul comun al Ministerului Transporturilor şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP) care conţine un set de norme pentru eficientizarea procedurilor de lucru în atribuirea contractelor de infrastructură a fost publicat joi, 23 august 2018, în Monitorul Oficial.

235 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor va urgenta atribuirea contractelor de achiziţii pentru infrastructură

Ministerul Transporturilor va urgenta atribuirea contractelor de achiziţii pentru infrastructură

„Contractele de achiziţie publică implementate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) vor fi atribuite mai rapid decât până acum. Concret, vor fi scurtate termenele atât pentru elaborarea documentaţiilor de atribuire, cât şi pentru desfăşurarea procesului de evaluare a ofertelor”, arată un comunicat al Ministerului Transporturilor.

„Durata de la începerea procedurii de achiziţie publică şi până în momentul desemnării ofertantului câştigător era până acum de peste un an. Prin acest ordin se are în vedere scurtarea acestor termene la 2-4 luni, în funcţie de complexitatea actelor care trebuie studiate”, menţionează instituţia.

Ordinul elaborat de ministrul Transporturilor a intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici