Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat în principiu împrumutul de 7 miliarde de euro pentru Grecia

Miniştrii de Finanţe din zona euro au convenit joi, în principiu, acordarea unui împrumut punte de 7 miliarde de euro Greciei, potrivit unei surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

507 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat în principiu împrumutul de 7 miliarde de euro pentru Grecia

Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat în principiu împrumutul de 7 mld. euro pentru Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Împrumutul urmează să fie anunţat vineri, după ce parlamentele naţionale din mai multe state din zona euro vor aproba acordul semnat luni de premierul elen Alexis Tsipras, a spus oficialul.

Împrumutul va proveni din Mecanismul European de Stabilitate Financiară, care este fondul de salvare al Uniunii Europene.

Finanţarea va permite Greciei să răscumpere luni obligaţiuni în valoare de 3,5 miliarde de euro de la Banca Centrală Europeană şi să acopere alte costuri, în timp ce premierul Tsipras va negocia detaliile celui de-al treilea program de salvare, în valoare de până la 86 de miliarde de euro.

Parlamentul elen a aprobat în noaptea de miercuri spre joi măsurile de reformă cerute de creditori în schimbul reluării finanţării Greciei, după dezbateri tensionate şi pe fondul protestelor violente anti-austeritate de pe străzile Atenei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici