Ministrul delegat pentru Dialog Social: Bugetul, la care s-au adus amendamente care mai de care mai descreierate, e unul de dezvoltare

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Adriana Doina Pană, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că bugetul de stat pe anul în curs, la care au fost aduse amendamente "care mai de care mai descreierate", este unul de dezvoltare.

161 afișări
Imaginea articolului Ministrul delegat pentru Dialog Social: Bugetul, la care s-au adus amendamente care mai de care mai descreierate, e unul de dezvoltare

Ministrul delegat pentru Dialog Social: Bugetul, la care s-au adus amendamente care mai de care mai descreierate, e unul de dezvoltare (Imagine: Shutterstock)

"A fost o perioadă de foc pentru Guvern, cu muncă şapte zile din şapte. Legat de activitatea Guvernului, vreau să vă spun că este foarte bună. Acest buget, la care s-a venit cu amendamente care mai de care mai descreierate doar să încerce nervii miniştrilor în faţa cărora se prezentau amendamentele, este realmente un buget de dezvoltare", a declarat Adriana-Doina Pană.

Ea a spus că Guvernul şi-a respectat promisiunile şi a întregit salarii şi a indexat punctul de pensie.

"Trebuie să ne ţinem de promisiune şi să virăm prima tranşă de la împrumut, să ne ţinem de promisiune şi să virăm o sumă uriaşă datorată pierderilor de nenumărate procese - şi asta tot datorită Guvernului anterior care nu a respectat legislaţia, iar restul banilor să îi împărţim foarte bine pentru ca bugetul să fie unul de dezvoltare. Adică tot ce rămâne după ce educaţia funcţionează corespunzător, iar sănătăţii i se dau bani mai mulţi, să fie bani prinşi pentru cofinanţare la proiecte europene. E singura şansă a României să se dezvolte, să apară locuri noi de muncă, să accesăm în perioada următoare, 2014-2020, cât mai multe fonduri europene. Noi banii pentru cofinanţare trebuie să îi avem", a declarat ea.

Ministrul a susţinut că este un buget de dezvoltare recunoscut şi de partenerii sociali.

"Rolul meu în Guvern este să asigur pacea socială. Încerc s-o fac la modul de prevenţie şi nu după ce s-a elaborat o lege şi s-a luat o hotărâre partenerii sociali să fie nemulţumiţi. Legat de acest buget, am avut întâlniri şi cu patronatele, şi cu sindicatele, am simulat multe variante de salariu minim. La această valoare de 800 de lei au răspuns pozitiv şi patronatele şi când s-a construit acest buget au fost consultaţi absolut toţi factorii interesaţi. M-am întâlnit nu numai eu cu ei, le-am asigurat o întâlnire la Guvern, şi la patronate şi la sindicate, cu şapte miniştri care au bugetele serioase pentru dezvoltarea României, încât să li se răspundă la toate întrebările cu argumentele specifice. Pot spune că în consens acest buget a fost considerat unul de dezvoltare", a conchis Adriana Doina Pană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici