Ministrul Economiei anunţă că vor fi schimbate criteriile pentru StartUp Nation: Firme finanţate prin program se vând pe OLX | VIDEO

Mai multe companii finanţate prin programul guvernamental Start-Up Nation au ajuns să fie scoase la vânzare pe platforma de anunţuri OLX, ceea ce reprezintă ”un risc reputaţional extraordinar” pentru acest program, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

2571 afișări

Programul Start-Up Nation are un buget de finanţare asigurat şi pentru 2020, însă în prezent se lucrează la un nou set de criterii pentru ca Guvernul să se asigure că afacerile finanţate sunt viabile şi pot rezista în piaţă.

”Vrem să ne asigurăm că următoarele tipuri de start-up-uri şi business-uri pe care le vom finanţa sunt viabile, rezistă, aduc inovaţie, tehnologie nouă şi nu ne vom mai întâlni după perioada de acordare a finanţării cu situaţii de genul aceasta în care afaceri, pur şi simplu, se închid sau se vând pe OLX. Pentru că, după părerea mea, o afacere care se vinde pe OLX este un risc reputaţional extraordinar care îţi dă pestre cap tot programul. Dacă vrei să faci un start-up, nu îl faci şi vinzi pe OLX”, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Prin programul guvernamental Start-Up Nation, tinerii antreprenori pot accesa o finanţare de până la 200.000 de lei de la stat pentru înfiinţarea unei afaceri. Antreprenorii care au accesat finanţarea de la stat pentru a-şi începe afacerea nu vor mai putea să îşi vândă online business-ul, avertizează ministrul Economiei.

”Şi puteţi vedea că sunt foarte multe afaceri de Start-Up Nation, daţi pe OLX <Start-up Nation> şi o să găsiţi poate chiar sute de afaceri care se vând pe OLX. Şi o să avem grijă în noile criterii să împiedicăm acest lucru”, a mai declarat Virgil Popescu.

Lansat în 2017, programul Start-up Nation are un buget alocat de două miliarde de lei pe an. În 2017, Guvernul a finanţat circa 7.100 de afaceri (dintr-un număr maxim de 10.000) prin Start-Up Nation, iar în 2018 şi-a propus să finanţeze 10.000 de proiecte, însă nu toate au primit încă finanţarea. Antreprenorii care au vârsta de până în 35 de ani primesc un punctaj mai mare pentru primirea finanţării, dar vârsta nu reprezintă un criteriu eliminatoriu.

Interviul integral va fi difuzat joi de către agenţia de presă MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici