Ministrul Economiei, Mihai Fifor: O parte din cei 2% din PIB pentru Apărare să se îndrepte spre industria românească

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat, duminică, la Abrud, în judeţul Alba, că România şi-a asumat să aloce 2% din PIB pentru Apărare, iar o bună parte din aceşti bani ar trebui să se îndrepte spre industria românească, care are nevoie de comenzi şi dezvoltare.

1495 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei, Mihai Fifor: O parte din cei 2% din PIB pentru Apărare să se îndrepte spre industria românească

Ministrul Economiei, Mihai Fifor: O parte din cei 2% din PIB pentru Apărare să se îndrepte spre industria românească

Mihai Fifor a afirmat că a avut în ultimele două săptămâni întâlniri la două zile cu ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, pentru că Ministerul Economiei este la faza în care analizează fiecare solicitare pe care o are Ministerul Apărării.

”În ultimele două săptămâni, am avut, cred că la două zile, întâlniri cu colegul Adrian Ţuţuianu, pentru că suntem în faza în care analizăm fiecare solicitare pe care Ministerul Apărării o poate avea către Ministerul Economiei şi către companiile din portofoliul nostru, către ROMARM de pildă. De asemenea, marţi va fi o şedinţă a CSAT-ului şi am înţeles de la colegii de la Apărare că vor prezenta şi în CSAT o astfel de analiză. Cugirul are un loc important în dotarea Armatei Române cu tehnică militară şi pe noi ne interesează să dezvoltăm şi capacităţile de la Cugir (n.r. unde se află o fabrică de arme şi o uzină mecanică)”, a spus ministrul Economiei.

De asemenea, Mihai Fifor a adăugat că Ministerul Economiei este preocupat de industria de apărare.

”Suntem la fel de preocupaţi de industria de apărare care se află în portofoliul ministerului nostru. România şi-a asumat că alocă 2% din PIB pentru Apărare şi asta înseamnă că suntem foarte preocupaţi de relaţia pe care o avem cu Ministerul Apărării, astfel încât bună parte din aceste sume să se îndrepte spre industria românească de apărare, care are, la rândul ei, nevoie de comenzi şi dezvoltare”, a afirmat Fifor.

Mihai Fifor a fost prezent, duminică, la Abrud, cu ocazia Zilei Minerului, pentru a marca cei 40 de ani de activitate ai Cupru Min, companie subordonată Ministerului Economiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici