Ministrul Economiei: Oprea a redus creditele aferente programului Start-up Nation cu 230 milioane de lei

Ministrul Economiei Virgil Popescu a afirmat, miercuri, că Radu Oprea acuză Guvernul PNL că „vrea să îngroape programul Start-up Nation”, însă chiar el a redus, în mandatul de ministru al IMM-urilor, creditele bugetare aferente acestui program cu suma de peste 230.000.000 lei.

178 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei: Oprea a redus creditele aferente programului Start-up Nation cu 230 milioane de lei

Ministrul Economiei: Oprea a redus creditele aferente programului Start-up Nation cu 230 mil. de lei

„Aş putea spune că sunt surprins de afirmaţiile fostului ministru Radu Ştefan Oprea cu privire la programul Start UP Nation, dar totuşi nu sunt, pentru că dă dovadă de comportament tipic PSD. Se plânge că rectificarea bugetară ar afecta programul Start Up Nation. Asta în condiţiile în care pe vremea când era ministru la rectificarea bugetară din august a redus creditele bugetare aferente acestui program cu suma de 232.570.000 lei. Pe lângă asta, a lăsat în urmă facturi neplătite. Şi acum beneficiarii au trimis, disperaţi, reclamaţii că sunt în situaţia în care furnizorii le ridică echipamentele livrate şi neachitate. Practic, fostul ministru a pus în pericol mai multe afaceri, care riscă să fie închise”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

Ministrul îl acuză pe Oprea că a semnat inclusiv tăierea creditelor de angajament din buget cu 100.000.000 lei, de aceea nu s-a mai putut lansa o nouă etapă de înscriere.

„Tot Radu Ştefan Oprea a fost cel care a cerut, sub semnătura sa, tăierea creditelor de angajament din buget în sumă de 100 milioane de lei. Din această cauză nu s-a putut lansa o nouă etapă de înscriere. Noul Guvern nu a găsit, în buget, niciun credit de angajament sau bugetar pentru a putea lansa o nouă etapă a proiectului până la sfârşitul anului. Despre asta vorbim! Însă aşa cum am spus plăţile pentru START-UP NATION se vor regăsi în bugetul rectificat al ţării. 300 milioane de lei este o sumă mai mult decât suficientă pentru a plăti toate deconturile care vor fi depuse la minister, până la sfârşitul anului. Până în acest moment sunt depuse circa 800 de cereri de rambursare. Din păcate, PSD propagă minciuni. PSD-iştii ar trebui să răspundă pentru iresponsabilitatea Guvernului Dăncilă, care a mistificat cifrele bugetare”, a subliniat Popescu.

Fostul ministru pentru IMM-uri, Radu Ştefan Oprea, a acuzat Executivul că rectificarea bugetară propusă de PNL îngroapă practic Start Up Nation, programul guvernamental care finanţează firmele antreprenorilor debutanţi cu sume până la 40.000 euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
popescu,
oprea,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici