Ministrul Economiei: Personal, sunt de părere că nu ar trebui majorat tariful la gazele naturale

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, vineri seară, la Sibiu, că, în opinia sa, nu ar trebui majorat tariful gazelor naturale în această iarnă, "cel puţin la consumatorii casnici", afirmând că Transgaz şi Romgaz au asigurate stocuri pentru perioada rece.

17 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei: Personal, sunt de părere că nu ar trebui majorat tariful la gazele naturale

Ministrul Economiei: Personal, sunt de părere că nu ar trebui majorat tariful la gazele naturale (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ariton a declarat că, personal, nu susţine ideea majorării tarifului la gazele naturale în această iarnă.

"Ştiţi cu toţii că aceasta nu este o problemă gestionată de ministerul pe care îl conduc, dar eu, personal, sunt de părere că nu ar trebui majorat tariful la gazele naturale, cel puţin la consumatorii casnici", a spus Ariton.

Întrebat dacă această măsură pe care o susţine este valabilă până la 1 ianuarie 2011 sau pe toată durata iernii, Ariton a declarat: "Până în primăvară".

În plus, ministrul Economiei a anunţat că, împreună cu reprezentanţii Romgaz şi Transgaz, a făcut o verificare a stocurilor de gaze naturale de care dispune în acest moment România.

"Stocurile sunt asigurate pentru toată perioada de iarnă, chiar şi pentru condiţii de avarie şi chiar dacă temperaturile vor scădea foarte mult", a declarat Ariton.

El s-a aflat, vineri seară, împreună cu ministrul Elena Udrea, la Sibiu, unde au fost semnate două contracte de finanţare nerambursabilă pentru reabilitarea unor biserici din Transilvania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici