Ministrul Economiei vorbeşte despre speculă la benzinării. Responsabilii vor fi traşi la răspundere

Cei responsabili de specula creată miercuri seară prin creşterea preţurilor la pompă, la benzinării, vor răspunde pentru practici comerciale incorecte, anunţă ministrul Economiei Florin Spătaru.

1009 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei vorbeşte despre speculă la benzinării. Responsabilii vor fi traşi la răspundere

„Am dispus constituirea de echipe de control din partea ANPC care, astăzi, vor merge să-i verifice pe toţi furnizorii de combustibil care au creat ieri panică în rândul consumatorilor din cauza creşterii artificiale/speculative, în unele benzinării, a preţului la motorina şi benzină.

În plus, verificările vor viza şi modul în care a fost comercializat combustibilul, având în vedere imaginile care au circulat în mediul online care au surprins persoane ce depozitat benzina sau motorina, cumpărată de la pompă, în diverşi recipienţi de plastic.

Obligaţia operatorilor economici este să preseteze numai servicii care nu afectează viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora (OUG 21/1992 privind protecţia consumatorilor, art. 7) .

Echipele de control ale ANPC vor defăşura verificări comune cu ANAF”, a scris ministrul pe Facebook.

O informaţie privind creşterea preţurilor carburanţilor auto viralizată în social media a dus la apariţia unor cozi importante la benzinării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici