Ministrul Energiei, discuţii în cadrul ADIPEC pentru creşterea energiei curate în România

Minsitrul Energiei, Virgil Popescu, spune că a participat la ADIPEC 2022, un eveniment care a reunit peste 150.000 de lideri mondiali în domeniul energiei, iar aici a discutat cu omologii săi şi reprezentanţii companiilor despre creşterea producţiei de energie curată în România.

350 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei, discuţii în cadrul ADIPEC pentru creşterea energiei curate în România

Ministrul Energiei, discuţii în cadrul ADIPEC pentru creşterea energiei curate în România

Virgil Popescu spune că a avut luni o convorbire cu E.S. Suhail AlMazrouei, ministrul Energiei şi Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite.

„Am discutat despre cooperare în domeniul energiei, prin implicarea companiilor din Emiratele Arabe Unite în proiecte de investiţii în producţia de energie regenerabilă, nucleară, dar şi despre diversificarea şi intensificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale”, spune, marţi dimineaţa, ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, a avut dialog cu reprezentanţii companiei Masdar, care se ocupă cu producţia de energie regenerabilă. Potrivit ministrului român, cei de la Masdar sunt interesaţi să investească în România în colaborare cu Hidroelectrica.

„I-am încurajat să intensifice dialogul pentru a demara proiectele cât mai curând. Am discutat şi cu reprezentanţii companiei Taqa pentru a-i încuraja să facă investiţii în România. Este vorba de o colaborare cu cei de la Transelectrica pentru realizarea unui cablu de transport al energiei electrice în curent continuu HVDC, pentru modernizarea infrastructurii energetice. Prin cooperare vom reuşi să ne atingem obiectivele de creştere a producţiei de energie curată”, mai spune Virgil Popescu.

La ADIPEC 2022 au participat peste 150.000 de lideri mondiali în domeniul energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici