Ministrul Energiei promite diversificarea surselor de gaze naturale pentru România. În prezent producţia este mai mare decât consumul

Ministrul Energiei Virgil Popescu promite diversificarea surselor de gaze naturale, în perspectiva viitorului sezon rece şi, în context, spune că în 2027 - 2028 România ar putea produce mai multă energie electrică decât consumă.

673 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei promite diversificarea surselor de gaze naturale pentru România. În prezent producţia este mai mare decât consumul

România dispune de două rute de aprovizionare, în condiţiile în care la finele anului trecut România nu avea altă posibilitatea de a aduce gaz decât din Federaţia Rusă, a declarat la TVR ministrul Energiei.

În prezent sunt discuţii pentru aprovizionarea cu gaze cu Emiratele Arabe Unite, Qatar, SUA, Israel şi Azerbaidjan, a precizat ministrul.

În privinţa producţiei interne de gaze, Virgil Popescu spune că din iulie vor intra în sistem gazele extrase din Marea Neagră de compania Back Sea Oil and Gas. Alte surse potenţiale sunt exploatările onshore de mare adâncime şi perimetrul din Marea Neagră care va fi exploatat de OMV Petrom şi Romgaz.

Ne propunem să reducem cât mai mult dependenţa de gazul rusesc”, a spus Popescu. El a precizat că în prezent producţia internă de gaze este mai mare decât consumul, iar surplusul merge în depozite.

Ministrul Energiei spune că în contextul în care România este hotărâtă să finalizeze unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, va beneficia de reactoarele modulare produse de compania americană NuScale şi vor apărea investiţii în energie regenerabilă şi în noi centrale, cu finanţare prin PNRR, s-ar putea produce mai multă electricitate decât se consumă. „Ambiţia noastră este ca în 2027 - 2028 să avem deja mai multă energie electrică decît consumăm”, a spus Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici