Ministrul german de Externe: România discută cu FMI obţinerea unui împrumut

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, marţi, că România discută cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) obţinerea unui împrumut şi că speră ca negocierile să se finalizeze cu succes.

16 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe: România discută cu FMI obţinerea unui împrumut

Ministrul german de Externe, Frank Walter Steinmeier (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"România discută cu FMI pentru a obţine noi împrumuturi. Sper că discuţiile se vor încheia cu succes", a afirmat Steinmeier, după o întrevedere cu omologul său român, Cristian Diaconescu, aflat într-o vizită de lucru în Germania.

El a adăugat că România a început deja discuţii cu reprezentanţii Uniunii Europene (UE) pentru obţinerea de ajutor financiar, acesta putând fi acordat prin intermediul unui program sub supravegherea Fondului Monetar Internaţional (FMI), ca în cazul Letoniei şi Ungariei.

"Dacă vor fi avute în vedere alte discuţii cu UE, pentru accesarea unor facilităţi oferite de Comisia Europeană pentru sprijinul bugetului, ca în cazul Letoniei sau Ungariei, rămâne de văzut", a spus Steinmeier.

Există, însă, susţinere din partea UE şi a statelor membre pentru un astfel de plan, susţine oficialul german.

Ministrul german a afirmat că Germania vrea să păstreze o relaţie apropiată cu România, una dintre principalele pieţe de export din Europa de Est pentru companiile germane.

Surse oficiale au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că o delegaţie din care fac parte viceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Cristian Popa şi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Bogdan Drăgoi se află la Washington, unde poartă discuţii "de tatonare" cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional privind un eventual acord.

Citeşte şi:

O delegaţie română este în discuţii "de tatonare" cu FMI privind un acord

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici