Ministrul Mediului: Renault este interesat să fabrice maşini electrice în România

Producătorul francez Renault este interesat de fabricarea unor autovehicule electrice la Mioveni, susţine ministrul Mediului, Laszlo Borbely. "Mă întâlnesc, mâine (marţi), cu reprezentanţii Dacia şi vom discuta mai multe subiecte, inclusiv pachetul de viitoare facilităţi pe care le pregătim pentru constructorii de automobile electrice. Cei de la Renault sunt interesaţi să fabrice autovehicule electrice în România", a declarat Borbely, pentru gândul.

91 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului: Renault este interesat să fabrice maşini electrice în România

Ministrul Mediului: Renault este interesat să fabrice maşini electrice în România (Imagine: Mediafax Foto)

Singura facilitate oferită, în prezent, la achiziţia de autovehicule electrice sau hibride este scutirea de la plata taxei de primă înmatriculare, dar Borbely susţine că acest lucru este pe cale să se schimbe: "Avem un proiect de lege prin care propunem mai multe facilităţi importante. Nu pot da detalii, în acest moment, înainte de a le agrea cu Ministerul Transporturilor şi Ministerul de Finanţe".

Stroe: "Automobilele cu carburanţi vor face legea cel puţin 25 de ani de acum înainte"

Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia, a confirmat întâlnirea cu Borbely: "Confirm întâlnirea cu ministrul Mediului, dar nu pot da detalii despre subiectele ce le vom discuta", a declarat Stroe, pentru gândul.
Cu un an în urmă, după ce Guvernul Boc tocmai înfiinţase "Grupul de lucru interministerial pentru stabilirea unei strategii de încurajare a fabricării autovehiculului electric în România", Stroe a exclus posibilitatea ca Dacia să fabrice autovehicule electrice: "Renault nu are în vedere construirea unui autoturism electric în România, în condiţiile în care autoturismele cu carburanţi vor face legea cel puţin 25 de ani de acum înainte", declara vicepreşedintele Dacia, pentru gândul.

Citeşte mai multe despre fabricarea maşinilor electrice în România pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici