Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer: Start Up Nation aduce în economie 21.000 de antreprenori cu vârstă medie sub 40 de ani

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat, luni, la Constanţa, că prin programul „Start Up Nation” vor fi aduşi în economie un număr de 21.000 de antreprenori cu vârsta medie sub 40 de ani, transmite corespondentul Mediafax.

1007 afișări
Imaginea articolului Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer: Start Up Nation aduce în economie 21.000 de antreprenori cu vârstă medie sub 40 de ani

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer: Start Up Nation aduce în economie 21.000 de antreprenori cu vârstă medie sub 40 de ani

Potrivit ministrului Ilan Laufer, judeţul Constanţa este pe locul al treilea la nivel naţional din punct de vedere al numărului de aplicanţi pentru Start Up Nation.

„Din Regiunea de SE avem aproximativ 1.880 de solicitări. Din primii 10.000 de aplicanţi la nivel naţional, aproximativ 870 sunt din judeţul Constanţa. Până în acest moment, am semnat acordurile de finanţare pentru 511 proiecte, restul fiind în proces de finalizare până la data de 15 noiembrie. Sunt deosebit de încântat să văd că acest program iniţiat de Guvernul României a captat interesul antreprenorilor într-un interval scurt de timp. Consider că activitatea agenţilor economici din judeţul Constanţa trebuie susţinută, mai ales datorită potenţialului de dezvoltare pe care îl are această regiune”, a declarat, luni, Ilan Laufer, la Start Up Nation Summit – Autumn Edition 2017”, eveniment organizat de către Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului Constanţa, în colaborare cu Universitatea „Ovidius” Constanţa (UOC).

Laufer a mai spus că aproape 20.000 de companii au aplicat în cadrul programului, multe dintre ele obţinând între 95 şi 100 de puncte.

Partea care mă bucură foarte mult este aceea că sunt foarte multe societăţi care au obţinut punctajul maxim de 100 de puncte, foarte multe cu 95 de puncte, ceea ce înseamnă că noi ca şi guvern ne-am atins, în primul rând, ţinta de prioritate în ceea ce priveşte finanţarea de IMM-uri”, a mai comentat Laufer.

Totodată, ministrul a arătat că unul dintre scopurile acestui proiect este de a crea o generaţie de antreprenori.

„Am reuşit să creăm un interes real pentru antreprenoriat. Am reuşit să facem un pas uriaş în dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din România şi am reuşit să aducem companii care să creeze plus valoare. (…) Vârsta medie a celor care au aplicat este 36 de ani, dintre care 55 la sută sunt bărbaţi şi 45 la sută femei antreprenor. Este o cifră fără precedent, o cifră care ne încurajează foarte mult şi am foarte mare încredere că femeie antreprenor sunt foarte bine orientate”, a mai declarat Ilan Laufer.

Potrivit datelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în topul activităţilor pentru care s-a solicitat finanţare în cadrul programului Start Up Nation se află producţia de mobilier, panificaţie şi mase plastice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici