Mitsubishi a fraudat testele de emisii timp de 25 de ani

Mitsubishi Motor a testat fraudulos emisiile pentru maşini în ultimii 25 de ani, adâncind o criză care deja i-a şters aproape jumătate din valoarea de piaţă, scrie Bloomberg.

4925 afișări
Imaginea articolului Mitsubishi a fraudat testele de emisii timp de 25 de ani

Mitsubishi a fraudat testele de emisii timp de 25 de ani

Testele frauduloase care falsificau consumul real de combustibil, şi datele despre eficienţă, au început să fie manipulate încă din 1991. Compania a anunţat că nu a reuşit să atingă standardele japoneze de testare încă din 2002.

”Clienţii au cumpărat maşinile noastre având date eronate despre consumul de combustibil. Nu pot să fac altceva decât să îmi cer iertare”, a spus preşedintele Mitsubishi, Tetsuro Aikawa.

Descoperirile au dat naştere unor noi îngrijorări cu privire la viabilitatea Mitsubishi Motors, iar acţiunile s-au prăbuşit pentru a cincea zi consecutiv, scăzând valoarea companiei cu 3,85 miliarde de dolari.

Mitsubishi nu a luat încă o decizie despre cum îşi va compensa clienţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici