Modernizarea liniei ferate Apaţa-Caţa, pe tronsonul Braşov-Sighişoar: CFR a primit şase oferte

Miercuri, 25 aprilie, la sediul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, a avut loc deschiderea ofertelor pentru modernizarea liniei ferate Apaţa-Caţa de pe tronsonul Braşov-Sighişoara, în valoare de 2,86 miliarde de lei, arată un comunicat transmis joi de administratorul infrastructurii feroviare.

472 afișări
Imaginea articolului Modernizarea liniei ferate Apaţa-Caţa, pe tronsonul Braşov-Sighişoar: CFR a primit şase oferte

Modernizarea liniei ferate Apaţa-Caţa, pe tronsonul Braşov-Sighişoar: CFR a primit şase oferte

„Subsecţiunea Apaţa-Caţa, parte a tronsonului feroviar Braşov-Sighişoara, este situată pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa, iar modernizarea acestei subsecţiuni contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă”, arată comunicatul.

Potrivit companiei de căi ferate, la licitaţia deschisă s-au înscris următoarele 6 candidaturi:
- Asocierea Rail Works
- Asocierea Pizzarotti Spa, Pizzarotti SA, IC Ictaş Inşaat Sanyi ve Ticaret A.Ş.
- Asocierea FCC Construcction SA, Astaldi S.p.A., Activ Group Management SRL
- Asocierea SAIPEM S.P.A. - Dogus Insaat ve Ticaret AS
- Asocierea Strabag AG - Strabag SRL
- Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. – Makiol Inşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. - Makiol Inşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş.

„Valoarea totală estimată a contractului este de 2,86 miliarde de lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanţarea în proporţie de 18,26% de la Bugetul de Stat. În perioada următoare, comisia de evaluare va analiza documentele de calificare şi propunerile tehnice şi financiare”, a mai anunţat CFR.

CFR SA este compania care administrează infrastructura feroviară publică şi desfăşoară o activitate de interes public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici