MOL investeşte 10 milioane de euro într-un depozit de carburanţi la Giurgiu - FOTO

Distribuitorul de carburanţi MOL România, parte a grupului ungar de petrol şi gaze MOL, a finalizat prima etapă a unei investiţii de 10 milioane euro pentru construirea Giurgiu a celui de-al doilea depozit de carburanţi în România, şi se aşteaptă să aibă vânzări în creştere în acest an.

369 afișări
Imaginea articolului MOL investeşte 10 milioane de euro într-un depozit de carburanţi la Giurgiu - FOTO

MOL investeşte 10 milioane de euro într-un depozit de carburanţi la Giurgiu - FOTO

Lucrările de construcţie a depozitului au început în luna septembrie a anului anul trecut şi vor fi finalizate în 2015, a declarat joi într-o conferinţă de presă, directorul de ţară al MOL România, Kinga Daradics.

Terminalul de la Giurgiu este amplasat în Zona Liberă, pe un teren cu suprafaţa totală de aproape 15.000 de metri pătraţi, iar depozitul are acces direct la transportul fluvial. Prima fază a proiectului, inaugurată astăzi, prevede stocarea şi comercializarea de motorină.

În faza a doua a proiectului va fi finalizată construcţia tuturor rezervoarelor depozitului, care va avea o capacitate totală utilă de 7.000 de metri cubi. Depozitul va fi utilizat pentru importul de carburanţi de la rafinăriile deţinute de MOL în alte ţări, care vor fi apoi comercializaţi în România.

MOL România vrea să ajungă, în 2015, la o cotă de 15% din piaţa distribuţiei de carburanţi din România, de la 12% la sfârşitul anului trecut. Pentru acest an, compania şi-a propus să deschidă 17 noi benzinării.

Anul trecut, vânzările companiei au crescut cu 4%, la 469.000 de tone.

Potrivit lui Daradics, piaţa totală de carburanţi din România a scăzut în ultimii ani, iar pentru acest an ea se aşteaptă la stagnare.

Grupul MOL a intrat pe piaţa românească a distribuţiei de carburanţi în 1995 şi deţine în prezent 137 de bezinării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici