Moment crucial pe piaţa criptomonedelor. Schimbarea majoră care ar putea influenţa preţurile

Ether este aproape de maximul ultimelor două luni cu câteva ore înainte de o ajustare majoră a blockchain-ului său ethereum.

8835 afișări
Imaginea articolului Moment crucial pe piaţa criptomonedelor. Schimbarea majoră care ar putea influenţa preţurile

Moment crucial pe piaţa criptomonedelor. Schimbarea majoră ce va avea loc astăzi

Se anticipează că schimbarea va avea loc joi la aproximativ 14:00 ora României. Din punct de vedere tehnic, actualizarea va avea loc atunci când a fost verificat blocul 12.965.000 al blockchain-ului. Este de aşteptat ca actualizarea să aibă un efect asupra preţului şi al altor criptomonede, relatează Reuters.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, a crescut cu aproximativ 18% săptămâna aceasta şi se află la cel mai înalt nivel de la începutul lunii iunie.

Reţeaua ethereum sprijină o serie de proiecte din lumea criptografică, inclusiv jetoanele nefungibile (NFT) - un activ criptografic, reprezentând un element digital intangibil, cum ar fi o imagine, un videoclip sau un obiect dintr-un joc.

Actualizarea, cunoscută sub numele de Propunerea de îmbunătăţire Ethereum (EIP) 1559, va modifica modul de procesare a tranzacţiilor şi va oferi preţuri mai clare pentru acestea.

Taxele sunt extrem de volatile, în mare parte din cauza faptului că reţeaua foloseşte un sistem de licitaţie. Utilizatorii licitează unii împotriva celorlalţi astfel încât tranzacţiile să fie procesate şi verificate de alţi utilizatori, numiţi mineri.

Taxele de tranzacţie pot creşte semnificativ când reţeaua este ocupată. Însă principala problemă, după cum zic developerii, este că sistemul „orb” de licitaţie aduce volatilitate şi o lipsă periculoasă de previzibilitate.

După EIP-1559, utilizatorii vor plăti o „taxă de bază”, care va fi determinată prin algoritmi în funcţie de cât de aglomerată este reţeaua la momentul respectiv, eliminând astfel licitaţiile. De asemenea, utilizatorii vor putea să ofere bacşişuri minerilor pentru a le procesa mai repede tranzacţiile.

De asemenea, actualizare va reduce frecvenţa generării criptomonedelor Ether lucru ce este de aşteptat să ducă la o creştere probabilă a preţul.

Mai multe site-uri de tranzacţionare a criptomedei, inclusiv Binance şi OKEx, au declarat că vor suspenda depunerile şi retragerile de Ether şi active pe baza blockchain-ului ethereum în jurul momentului în care va avea loc ajustarea.

Măsura este una de siguranţă pentru reduce riscurile generate de tranzacţionarea în momente de maximă volatilitate a preţurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici