Moneda euro motiv de ceartă pentru Băsescu şi Tăriceanu

Ţinta de adoptare a monedei euro a fost stabilită de Guvern în acord cu banca centrală şi va fi respectată, a declarat, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu, ca reacţie la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, care susţine că există motive de îngrijorare pentru încadrarea în termen.

12 afișări
Imaginea articolului Moneda euro motiv de ceartă pentru Băsescu şi Tăriceanu

Moneda euro motiv de ceartă pentru Băsescu şi Tăriceanu (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul a fost completat, în briefingul susţinut la Guvern, de ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, care a precizat că rezultatele economice înregistrate până în prezent "nu sunt de natură să îndepărteze de scopul propus".

"În faţa incapacităţii de a aborda negativ realitatea, a mutat atenţia la viitor, unde orice este posibil", a spus Vosganian, referindu-se la discursul susţinut, miercuri, de şeful statului în Parlament.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că există motive serioase de îngrijorare în legătură cu perspectiva respectării calendarului pentru adoptarea monedei euro, dat fiind modul în care au fost aplicate politicile bugetare în anii 2007 şi 2008.

În opinia şefului statului, slăbiciuni actuale majore ale instituţiilor statului pun sub semnul întrebării capacitatea României de a planifica şi a acţiona strategic, de a avea coerenţă în fixarea de obiective, acţiuni şi resurse bugetare.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici