Moody's a retrogradat 15 dintre cele mai mari bănci din lume

Moody's a retrogradat ratingurile a 15 dintre cele mai mari bănci ale lumii, inclusiv Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Credit Suisse şi HSBC, din cauza riscurilor generate de volatilitatea pieţelor de capital, însă instituţiile de credit şi investitorii s-au grăbit să desconsidere mişcarea.

427 afișări
Imaginea articolului Moody's a retrogradat 15 dintre cele mai mari bănci din lume

Moody's a retrogradat 15 dintre cele mai mari bănci din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia de rating a anunţat decizia joi noaptea, după închiderea şedinţei bursiere de la New York, iar rezultatele evaluării începute în februarie sunt mult mai puţin negative decât se aşteptau pieţele.

Acţiunile băncilor şi costurile de asigurare a datoriilor faţă de neplată, aşa-numitele contracte credit-default swap, au fost sub presiune în ultimele luni în aşteptarea unei catastrofe după încheierea evaluărilor efectuate de către Moody's, însă pieţele au răsuflat uşurate după deciziile de rating anunţate joi.

Costul credit-default swap pe datoriile Morgan Stanley a scăzut, iar acţiunile băncii au crescut cu 4,6% în sesiunea de seară de la New York, după ce Moody's a coborât ratingul băncii cu două trepte, deşi avertizase că ar putea retrograda instituţia cu trei niveluri, potrivit Bloomberg.

Credit-default swap-urile au scăzut şi pentru Bank of America şi Goldman Sachs, de asemenea retrogradate de Moody's.

Niciunul dintre cele 15 ratinguri nu a fost coborât mai mult decât estima Moody's în februarie, când a început evaluarea.

Astfel, Moody's a retrogradat cu câte o treaptă ratingurile HSBC, Bank of America, Royal Bank of Scotland şi Societe Generale, respectiv cu două niveluri Morgan Stanley, UBS, Barclays, BNP Paribas, Royal Bank of Canada, Citigroup, Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase, Credit Agricole, şi Deutsche Bank.

Credit Suisse a fost singura bancă din listă retrogradată cu trei trepte, lovitură surprinzătoare pentru pieţe.

Ratingul Goldman Sachs a ajuns astfel la "A3", cel mai redus nivel din istoria băncii, iar Bank of America şi Citigroup se află în categoria investiţiilor cu caracter speculativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici