Moody's a retrogradat ratingul Nokia cu două trepte, la "Baa2", cu perspectivă negativă

Moody's a retrogradat miercuri ratingul Nokia cu două trepte, la nivelul "Baa2", iar perspectiva este negativă, din cauza incertitudinilor legate de perspectivele companiei, având în vedere tranziţia prin care trece portofoliul de produse al producătorului finlandez de telefoane.

191 afișări
Imaginea articolului Moody's a retrogradat ratingul Nokia cu două trepte, la "Baa2", cu perspectivă negativă

Moody's a retrogradat ratingul Nokia cu două trepte, la "Baa2", cu perspectivă negativă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al Nokia a declarat că măsura Moody's nu va avea un impact material asupra costurilor actuale de finanţare ale companiei, transmite Reuters.

Fitch şi S&P au retrogradat ratingurile Nokia luna trecută.

Nokia a raportat săptămâna trecută pierderi nete pentru trimestrul încheiat în iunie şi a pierdut poziţia de lider pe piaţa mondială a aparatelor smartphone în favoarea Apple.

În ultimii ani, Nokia nu a reuşit să producă telefoane la fel de atractive ca cele ale Apple sau cele dotate cu software-ul Android furnizat de Google.

"Perspectivele Nokia în privinţa unor indicatori precum vânzările de telefoane mobile sau preţurile medii de vânzare sunt foarte neclarare, din cauza tranziţiei prin care trece portofoliul de produse", se arată într-un comunicat al Moody's.

Agenţia notează totuşi că lichidităţile Nokia s-au menţinut solide, ca şi structura capitalului, astfel încât compania va avea capacitatea să acopere costurile legate de procesul de tranziţie.

Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume după volumul vânzărilor, a înregistrat o pierdere netă de 492 milioane euro în trimestrul al doilea, însă profitul operaţional al activităţilor de bază a depăşit toate estimările.

Nokia a vândut 16,7 milioane de smartphone-uri în perioada analizată, pierzând prima poziţie în topul producătorilor de telefoane "inteligente" în favoarea Apple, care a vândut în acelaşi interval 20,3 milioane de iPhone-uri.

Nokia deţine o fabrică de telefoane mobile şi în România, la Jucu, judeţul Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici