Moody’s a retrogradat ratingul Nokia în categoria "junk", nerecomandată investiţiilor

Moody’s a retrogradat vineri ratingul Nokia cu o treptă, la nivelul "Ba1", cel mai ridicat din categoria "junk" nerecomandată investiţiilor, din cauza pierderilor în creştere ale producătorului finlandez de telefoane mobile.

169 afișări
Imaginea articolului Moody’s a retrogradat ratingul Nokia în categoria "junk", nerecomandată investiţiilor

Moody’s a retrogradat ratingul Nokia în categoria "junk", nerecomandată investiţiilor

Moody’s este ultima din cele trei mari agenţii de rating care retrogradează calificativul Nokia în categoria junk, transmite Bloomberg.

Standard&Poor’s şi Fitch au coborât în aprilie ratingul Nokia la nivelul "BB+", cel mai ridicat din categoria nerecomandată investiţiilor, cu perspectivă negativă.

"Planul de restructurare al Nokia scoate în evidenţă o presiune asupra profiturilor şi un consum de capital care depăşesc estimările noastre precedente", a declarat Wolfgang Draack, vicepreşedinte la Moody’s.

Directorul general al Nokia a anunţat joi un plan de restructurare care include renunţarea la până la 10.000 de locuri de muncă. Grupul anticipează că va înregistra costuri de 1,25 miliarde de euro legate de măsurile de restructurare, începând din al doilea trimestru şi până la sfârşitul lui 2013.

Fitch a avertizat la rândul ei, vineri, că Nokia nu mai are timp şi trebuie să reducă ieşirile de capital, sau ratingul grupului va fi din nou retrogradat.

Nokia anticipează că în trimestrul al doilea va înregistra pierderi din operaţiunile cu telefoane mobile care vor depăşi 3% din vânzări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici