Moody's atribuie oraşului Alba Iulia ratingul "Ba1", cu perspectivă negativă

Moody's a atribuit oraşului Alba Iulia ratingul "Ba1", cu perspectivă negativă, susţinut de managementul prudent al bugetului local şi de rezervele "confortabile" de bani, dar limitat de capacitatea municipalităţii de a atrage venituri şi de posibila creştere a gradului de îndatorare.

98 afișări
Imaginea articolului Moody's atribuie oraşului Alba Iulia ratingul "Ba1", cu perspectivă negativă

Moody's atribuie oraşului Alba Iulia ratingul "Ba1", cu perspectivă negativă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ratingul municipalităţii Alba Iulia ia în considerare managementul prudent al bugetului, reflectat de excedentele operaţionale solide, de performanţele financiare bune şi rezervele confortabile de cash. Sistemul exhaustiv de supraveghere şi raportare financiară stipulat de legislaţie este de asemenea recunoscut ca un factor important pentru disciplina fiscală a municipalităţii. Pe de altă parte, ratingul este afectat de capacitatea limitată de atragere de venituri a municipalităţii şi de posibila creştere a gradului de îndatorare în următorii doi ani, având în vedere programul substanţial de cheltuieli de capital (investiţii publice - n.r.)", se arată într-un comunicat transmis de Moody's.

Perspectiva negativă a ratingului oraşului Alba Iulia reflectă perspectiva similară a calificativului de ţară, având în vedere dependenţa ridicată a municipalităţii de finanţare de la guvernul central.

Moody's atribuie României ratingul "Baa3", în categoria recomandată pentru investiţii, cu perspectivă negativă.

Orice modificare a ratingului de ţară va influenţa şi calificativul oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici