Motivul pentru care Egiptul ar putea respinge un transport de 63.000 de tone de grâu din România

Egipt, cel mai mare importator de grâu din lume, intenţionează să respingă un transport de 63.000 de tone de grâu din România, aflat în portul Safaga de la Marea Roşie, potrivit unor surse citate de Reuters.

862 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care Egiptul ar putea respinge un transport de 63.000 de tone de grâu din România

Motivul pentru care Egiptul ar putea respinge un transport de 63.000 de tone de grâu din România (Imagine: Shutterstock)

Încărcătura, achiziţionată de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), conţine seminţe de mac, au descoperit autorităţile agricole din Egipt, potrivit surselor citate.

Dacă va fi exportat din nou, transportul ar fi prima achiziţia a GASC care va fi respinsă dintr-un port egiptean în ultimii doi ani. În 2015, un transport de grâu din Franţa a fost respins pentru că conţinea ciuperca cornul secarei.

Decizia finală asupra încărcăturii va fi luată marţi, a transmis o altă sursă pentru agenţia de presă.

„Unele tipuri de seminţe de mac nu pot fi cernute, aşa că transportul va trebui respins”, a precizat sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici