Motivul pentru care Jeff Bezos a vândut acţiuni Amazon în valoare de 4 miliarde de dolari. Speculaţii cu privire la schimbarea domiciliului

Fondatorul e-commerce a adoptat un plan de tranzacţionare pentru a vinde până la 50 de milioane de acţiuni până la 31 ianuarie 2025.

2878 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care Jeff Bezos a vândut acţiuni Amazon în valoare de 4 miliarde de dolari. Speculaţii cu privire la schimbarea domiciliului

Motivul pentru care Jeff Bezos a vândut acţiuni Amazon în valoare de 4 miliarde de dolari

Jeff Bezos a vândut acţiuni Amazon în valoare de 4 miliarde de dolari. Raportul anual spunea că Bezos a adoptat un plan de tranzacţionare pentru a vinde până la 50 de milioane de acţiuni ale companiei sale într-o perioadă care se încheie la 31 ianuarie 2025. Prima vânzare a 12 milioane de acţiuni a fost anunţată vineri, urmată de anunţul vânzării altora. 12 milioane marţi.

Bezos a demisionat din funcţia de CEO al companiei pe care a fondat-o în 2021, dar este încă preşedintele Consiliului de Administraţie al Amazon. De când şi-a părăsit îndatoririle la conducerea companiei lider de comerţ electronic, Bezos a ajuns în prima pagină a ziarelor mai ales pentru relaţia cu iubita sa, Lauren Sanchez, şi cu ambiţiile sale spaţiale, exprimate prin compania privată Blue Origin.

Se pare că acesta este un moment bun pentru el să vândă. Acţiunile Amazon au scăzut în 2022 din cauza cererii de comerţ electronic indusă de pandemie şi a incertitudinii macroeconomice mai ample. De atunci, actualul CEO Andy Jassy a întreprins măsuri agresive de reducere a costurilor, inclusiv mai multe runde de concedieri în masă care au lăsat zeci de mii de lucrători pe drumuri. Unele concedieri au continuat şi anul acesta.

S-a mutat în Florida, stat care nu are impozit pe câştigurile de capital

Acum, acţiunile Amazon au crescut, crescând cu aproximativ 90% de când au scăzut la 84 de dolari pe acţiune în decembrie 2022. În plus, recenta mutare a lui Bezos în Florida din statul Washington i-ar permite să evite impozitele de stat pe câştigurile de capital din vânzarea acţiunilor. În prezent, Florida nu are un impozit pe câştigurile de capital.

În Florida, Bezos va economisi aproximativ 280 de milioane de dolari în taxe pe cele 4 miliarde de dolari în acţiuni pe care le-a vândut. Câştigurile de peste 250.000 USD din vânzarea titlurilor de valoare sau a altor investiţii pe termen lung sunt impozitate cu 7% în statul Washington. Datorită legilor din Florida privind vânzarea totală a 50 de milioane de obligaţiuni preconizate în anul următor, se va economisi cel puţin 610 milioane de dolari.

Cu toate acestea, Bezos va fi în continuare supus taxelor federale. În noiembrie, fondatorul Amazon a spus că părinţii lui s-au întors la Miami, unde şi-a petrecut o parte din copilărie, şi că îşi dorea să fie aproape de ei şi de proiectul său spaţial Blue Origin, care „se mută din ce în ce mai mult la Cape Canaveral” .

„Eu şi Lauren iubim Miami”, a scris el pe Instagram, referindu-se la iubita sa Lauren Sánchez. „Din acest motiv, plănuiesc să mă întorc la Miami, părăsind nord-vestul Pacificului”, a adăugat el.

Bezos rămâne cel mai mare acţionar al Amazon şi este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la peste 190 de miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici