Muftiatul Cultului Musulman a primit un teren pe 49 ani de la Guvern, pentru un complex de clădiri

Muftiatul Cultului Musulman din România a primit de la Guvern în folosinţă gratuită pentru 49 de ani un teren în suprafaţă de aproape 11.300 metri pătraţi şi cu o valoare de inventar de 17,2 milioane lei, pentru construirea unui complex de clădiri de interes public.

1061 afișări
Imaginea articolului Muftiatul Cultului Musulman a primit un teren pe 49 ani de la Guvern, pentru un complex de clădiri

Muftiatul Cultului Musulman a primit un teren pe 49 ani de la Guvern, pentru un complex de clădiri (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Dreptul de folosinţă gratuită va înceta doar dacă Secretariatul de Stat pentru Culte va constata că acest complex nu a fost finalizat în termen de 36 luni, conform unei hotărâri aprobate de Guvern.

Urmare a acestei operaţiuni, terenul a fost trecut în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte.

Terenul s-a aflat până în prezent în administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi se află pe Bulevardul Expoziţiei din Capitală, în apropierea Romexpo.

În urmă cu opt ani, RA-APPS a vrut să atribuie terenul unei firme pentru construcţia unui complex rezidenţial, dar intenţia a generat un scandal public care a condus la demiterea şefului RA-APPS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici