Elon Musk ia de la Tesla să dea la Twitter. Musk a vândut 4,4 milioane de acţiuni Tesla în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari

Elon Musk a vândut 4,4 milioane de acţiuni Tesla în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari, cel mai probabil pentru a finanţa achiziţionarea Twitter.

3253 afișări
Imaginea articolului Elon Musk ia de la Tesla să dea la Twitter. Musk a vândut 4,4 milioane de acţiuni Tesla în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari

Elon Musk strânge bani pentru cumpărarea Twitter. Musk a vândut 4,4 milioane de acţiuni Tesla în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari

Elon Musk a vândut 4,4 milioane de acţiuni Tesla în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari, cel mai probabil pentru a finanţa achiziţionarea Twitter.

Musk a raportat vânzarea într-un document depus joi la Securities and Exchange Commission. Acţiunile au fost vândute în ultimele zile, la preţuri cuprinse între 872,02 dolari şi 999,13 dolari.

Cel mai bogat om din lume, care este directorul general al Tesla, a scris pe Twitter că nu intenţionează să mai vândă acţiuni ale companiei.

Cele mai multe vânzări au avut loc marţi, când acţiunile Tesla au închis în scădere cu 12%, o scădere uriaşă într-o singură zi.

Analiştii au declarat că investitorii Tesla se tem că Musk va fi distras de Twitter şi va fi mai puţin implicat în conducerea companiei de automobile electrice. Twitter a acceptat luni să fie achiziţionată de Musk pentru 44 de miliarde de dolari.

Se părea că Musk va împrumuta până la 25,5 miliarde de dolari de la o serie de bănci pentru a plăti pentru preluarea Twitter, dar vânzarea de acţiuni ar putea finanţa o parte din această sumă.

Tranzacţia de cumpărare a Twitter la 54,20 dolari pe acţiune a fost anunţată la începutul acestei săptămâni şi este de aşteptat să se încheie în cursul acestui an. Dar, înainte de finalizarea tranzacţiei, acţionarii vor trebui să îşi spună părerea. La fel vor face şi autorităţile de reglementare din SUA şi din ţările în care Twitter îşi desfăşoară activitatea.

Elon Musk ia de la Tesla să dea la Twitter. Musk a vândut 4,4 milioane de acţiuni Tesla în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici