Naftogaz: Companiile europene pot cumpăra gaze ruseşti pe care să le stocheze în Ucraina

Companiile europene pot cumpăra gaze ruseşti pe care să le stocheze în Ucraina, strategie care ar putea contribui la evitarea unei noi crize în eventualitatea blocării livrărilor de către Rusia, potrivit companiei ucrainene de stat Naftogaz.

16 afișări
Imaginea articolului Naftogaz: Companiile europene pot cumpăra gaze ruseşti pe care să le stocheze în Ucraina

Naftogas: Companiile europene pot cumpăra gaze ruseşti pe care să le stocheze în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rusia a avertizat în repetate rânduri Europa că s-ar putea confrunta cu noi întreruperi ale livrărilor, dacă Ucraina nu va reuşi să găsească fonduri pentru plata gazelor stocate.

Premierul ucrainean Iulia Timoşenko a declarat în această săptămână că ţara sa are nevoie de credite de patru miliarde de dolari pentru a cumpăra gaze destinate stocurilor şi speră să obţină fondurile de la bănci europene.

Naftogaz a precizat, joi, că suma necesară este mai mare, de 4,2 miliarde de dolari, dar că Ucraina poate evita să se împrumute în cazul în care companiile europene acceptă să cumpere o cantitate de gaze mai mare decât au nevoie, pe care să le stocheze în Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici