Nazare: 31.300 de case de marcat sunt conectate la ANAF, la sfârşitul lui iunie vor fi 50.000

  • În prezent 31.300 de case marcat sunt conectate la ANAF, iar până la finele lunii iunie numărul va creşte la 50.000, a declarat marţi la Antena 3 ministrul Finanţelor Alexandru Nazare.
330 afișări
Imaginea articolului Nazare: 31.300 de case de marcat sunt conectate la ANAF, la sfârşitul lui iunie vor fi 50.000

„Conectarea caselor de marcat s-a întâmplat în aceest an, cu o aplicaţie construită în acest an. Aplicaţi a fost operaţionalizată la sfârşitul lunii martie”, a spus ministrul, care a precizat că din cei 31.300 nu sunt numai mari cotribuabili, ci şi contribuabili mijlocii.

`Termenul pe care l-am fixat pentru marii contribuabili este 31 iunie, credem că vom ajunge la 50.000 la sfârşitul lui iunie, după care mai avem un termen la sfârşitul lui noiembrie pentru toţi contribuabilii. Efectul conctării caselor de marcat în reducerea gap-ului de TVA va fi important. Dacă de uităm la Ungaria şi Slovacia, efectul a fost undeva între 10 şi 15%. Din venituri de TVA de 60 de miliarde, vă daţi seama ce înseamnă 6 miliarde pentru gap-ul de TVA”, precizează Nazare. 

Gap-ul de TVA este diferenţa dintre ce încasează statul din TVA şi ce ar putea să încaseze raportat la dimensiunea economiei. Indicatorul a scăzut în 2019, la 33,4%, faţă de 33,8% cu un an înainte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici