Nemţii au năvălit cu tractoarele în port. Fermierii furioşi l-au blocat pe ministrul Economiei pe un feribot

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a fost blocat pe un feribot în oraşul Schluettsiel de către fermieri furioşi pe planurile guvernului de a reduce scutirile fiscale pentru agricultură.

1198 afișări
Imaginea articolului Nemţii au năvălit cu tractoarele în port. Fermierii furioşi l-au blocat pe ministrul Economiei pe un feribot

Fermierii furioşi l-au blocat pe ministrul german al Economiei pe un feribot

Aproximativ 30 de protestatari l-au împiedicat joi pe Habeck să coboare de pe vas, în timp ce se întorcea dintr-o vacanţă de iarnă pe insula Hallig Hooge din Marea Nordului, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei.

După ce negocierile nu au reuşit să pună capăt situaţiei, Habeck a decis să rămână pe feribot şi să se întoarcă pe insulă.

În cele din urmă, ordinea a fost restabilită, iar Habeck s-a întors pe continent vineri.

În total, aproximativ 100 de fermieri au mers în port cu tractoarele lor pentru a-l opri pe ministru, iar poliţia a folosit spray lacrimogen pentru a dispersa mulţimea.

"Regret că nu a fost posibil să se stabilească discuţii cu fermierii", a declarat Habeck într-un comunicat, vineri: "Ceea ce mă îngrijorează este că starea de spirit din ţară devine atât de inflamată".

Fermierii sunt revoltaţi de planurile guvernului de a retrage anul acesta scutirile fiscale pentru sectorul agricol.

Mii de persoane au mers la Berlin pentru a protesta în decembrie, blocând drumurile cu tractoare şi aruncând gunoi de grajd în stradă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ministru,
incident,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici