Netflix a încetat să mai piardă clienţi

Netflix a încetat să mai piardă clienţi, după ce s-a luptat să îi păstreze în faţa concurenţei şi a presiunilor cauzate de creşterea costului vieţii, scrie BBC.

638 afișări
Imaginea articolului Netflix a încetat să mai piardă clienţi

Compania de streaming a declarat că a adăugat 2,4 milioane de clienţi la baza sa de abonaţi în perioada iulie-septembrie.

Acest lucru a inversat pierderile pe care le-a suferit în prima jumătate a anului după ce şi-a majorat preţurile pe pieţele cheie.

Hituri precum Stranger Things şi Monster: The Jeffrey Dahmer Story au ajutat la atragerea din nou a telespectatorilor.

"După o primă jumătate dificilă, credem că suntem pe calea de a reaccelera creşterea", a declarat compania într-o scrisoare adresată investitorilor.

Compania a precizat că se aşteaptă să continue să adauge abonaţi în lunile următoare, în condiţiile în care intenţionează să lanseze o opţiune mai puţin costisitoare cu reclame luna viitoare.

Noile taxe destinate persoanelor care îşi partajează conturile, testate deja în unele părţi din America Latină, vor începe să fie implementate la scară mai largă la începutul anului 2023, a adăugat compania.

Această veste vine la o zi după ce compania a declarat că a creat o modalitate de a transfera profilurile utilizatorilor, împreună cu istoricul de vizionare şi preferinţele, către noile conturi, astfel încât setările personalizate să nu fie pierdute.

În prezent, Netflix reprezintă peste 8% din timpul total de vizionare a programelor video în Marea Britanie şi 7,6% din timpul de vizionare a programelor TV în SUA, a scris gigantul de streaming în ultima sa declaraţie financiară.

Valoarea este la egalitate cu YouTube în SUA, dar cu mult înaintea rivalilor precum Amazon şi Disney.

Acţiunile companiei au scăzut semnificativ în acest an, ceea ce a determinat firma să reducă numărul de locuri de muncă şi să regândească principiile de bază ale afacerii sale, cum ar fi publicitatea şi prelungirea lansărilor de succes, precum Stranger Things, al cărui ultim sezon a fost prezentat în două reprize.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici