Nicolai: Proiectul "Prima casă" satisface o clientelă care a investit în imobiliare

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că programul "Prima casă" lansat de Guvern "riscă să fie o pierdere planificată a banilor publici", spunând că acesta "satisface o clientelă care a investit în imobiliare".

22 afișări
Imaginea articolului Nicolai: Proiectul "Prima casă" satisface o clientelă care a investit în imobiliare

Nicolai: Proiectul "Prima casă" satisface o clientelă care a investit în imobiliare (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Norica Nicolai a criticat programul "Prima casă", spunând că prin acest proiect autorităţile intenţionează să-i ajute pe dezvoltatorii imobiliari să-şi vândă casele, în loc să-i ajute pe români să-şi achite creditele neperformante.

"Acest proiect riscă să fie o pierdere planificată a banilor publici, dar să satisfacă o clientelă care a investit în imobiliare. Marea majoritate a măsurilor adoptate de acest guvern sunt excesiv populiste, nu au nici un fel de analiză şi nu vor face altceva decât să agraveze criza", a afirmat Nicolai.

Aceasta a mai spus că Guvernul ar trebui să ia în calcul înfiinţarea unei agenţii de preluare a creditelor neperformante, în special a creditelor populaţiei care nu-şi mai poate achita datoriile către bănci, credite care au implicaţii sociale şi "să încerce să impună juridic un moratoriu în executarea silită a celor care datorează sume de bani statului şi băncilor".

Guvernul a anunţat, miercuri, un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat în limită maximă de 60.000 euro. Garanţia va fi acordată persoanelor care achiziţionează pentru prima dată o locuinţă şi care nu au beneficiat anterior de un credit ipotecar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici