Nicolas Sarkozy este hotărât să plece de la summitul G20, dacă nu va fi mulţumit de rezultate

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy este hotărât să plece de la summitul G20, care va avea loc joi, la Londra, dacă nu va fi mulţumit de rezultatul discuţiilor, a declarat pentru BBC ministrul Economiei, Christine Lagarde, transmite AFP.

4 afișări

"Sarkozy a fost foarte clar, a declarat că dacă rezultatele nu vor fi cele scontate, nu va semna comunicatul, ceea ce înseamnă că va părăsi summitul", a adăugat Lagarde.

În timpul unei vizite la Viena, marţi dimineaţă, Sarkozy a sporit presiunile asupra partenerilor din G20, afirmând că criza economică şi financiară este prea gravă pentru a permite un summit fără rezultate.

"Trebuie să obţinem rezultate, nu avem de ales. Criza este prea gravă pentru a ne permite un summit pentru nimic", a declarat Saroky presei.

Declaraţiile lui Lagarde confirmă informaţiile anterioare din cotidianul Le Figaro, conform cărora preşedintele francez este pregătit pentru "un conflict", joi, la Londra, dacă progresele realizate nu vor corespunde aşteptărilor sale.

Largarde a subliniat totodată că liderii G20, ai statelor dezvoltate şi emergente, au opinii comune în mai multe probleme importante. Ea a menţionat problema eliminării paradisurilor fiscale, susţinută de cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic Gordon Brown.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici